Asioita, jotka tekevät ihmisen elämästä vaikeampaa:

1. Tyydyttymätön tiedonjano. Aukko ihmisen sielussa, vaatii aina vain lisää. Sisältää kuvitelman, että jos tietoa olisi tarpeeksi, ihminen olisi onnelllinen ja tyytyväinen.

2. Tyydyttynyt tiedonjano. Piste, jossa yksilö ei enää halua tietää enempää. Saatu informaatio on niin todellista ja täyttä, että se tukkii pään jokaisen kanavan muuttuen ahdistukseksi.

3. Maailmantuska. Kahden edellämainitun tulos ihmisellä, joka ei ole heikkoutta, jota tunteiksi nimitetään, onnistunut pois kitkemään. Tiedonjanon laji, jossa miljoonat kysymykset ovat saaneet universaalin muodon: Miksi?

4. Empatian olemassaolo. Kaunis asia, joka antaa elämälle makua. Kyky samaistua toisen maailmaan. Kyky ottaa toisenkin tuskat kantaakseen omien lisäksi. Atlas huokaa selkäkivusta.

5. Rakkaus. Ihminen on heikko olento, joka jostain syystä kaipaa antaa jollekulle mahdollisuus satuttaa itseään. Siinä hassussa uskossa, ettei toinen satuta. Jos kontakti todellisuuteen tapahtuu, tämä tunnetaan Onnettomana Rakkautena. Jos Rakkaus pysyy todellisuuspaon muodossa, rakkaus tunnetaan Onnellisena Rakkautena. Rakkaudennälkä on siis Tiedonjanon masokistisin muoto.

6. Unettomuus. Antaa aikaa pohtia näitä kaikkia ongelmia, sekä tuottaa niitä kutakuinkin ymmärrettävän tekstin muotoon. Toisaalta ongelma on näiden pohdintojen tuotos. Noidankehä.

 

 

Ahdistuksen Filosofi kuittaa.

 

Ps. Olen itsekin masokisti. Tai sitten vain sadisti itselleni. Rakastaminen ja rakastetuksi tuleminen ovat myös minun tarpeitani. Heikko paska kun olen.